تجربه سبکی متفاوت از فرزندپروری در آکادمی رضایی

7 کلید برای رفتار با کودک با اعتماد به نفس پایین

مخاطب

والدین

مدت زمان مطالعه

3 دقیقه

دسته بندی

اعتماد به نفس کودک و نوجوان

نویسنده

گلن استنهاوس

گردآورنده

امیرمحمّد رضایی

منبع

کتابکلیدهای پرورش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان

چگونه با کودک با اعتماد به نفس پایین رفتار کنیم؟

نحوه رفتار و برخورد با کودکی که اعتماد به نفس پایینی دارد، بسیار مهم است. اگر شما نشانه های اعتماد به نفس پایین در کودکان را مشاهده کردید، پس باید به دنبال رفتار صحیح با آنها باشید تا این عدم اعتماد به نفس کودک افزایش پیدا نکند. در این قسمت چند راهکار مهم را برای برخورد با کودکان با اعتماد به نفس پایین برای شما عزیزان نگارش کرده اند. اگر با کمبود اعتماد به نفس در کودکان مواجه شدید می توانید از این راهکارها کمک بگیرید. 

 به کودک خود محبت کنید و نشان دهید دوستش دارید

اگر می خواهید اعتماد به نفس کودکان از چیزی که هست کمتر نشود، به آنها نشان دهید که دوستشان دارید. هیچ چیز به اندازه اینکه کودک بداند برای والدینش مهم، ارزشمند و دوست داشتنی است، احساس خوب نمی دهد. پس محبت زیادی به آنها نشان دهید و بگویید که تا چه اندازه دستشان دارید.

 سختگیری را کنار بگذارید

همانطور که در بالا اشاره شد توقعات زیاد و نارضایتی دائم از کودک می تواند باعث کمبود اعتماد به نفس در کودکان شود. دائم به کودکتان امر و نهی نکنید و گاهی اجازه دهید آنگونه که خودش می خواهد رفتار کند. این کار باعث می شود که کودک توانایی های خود را پیدا کرده و اعتماد به نفسش کاهش نیابد.

 به نحوه صحبت و کلمات خود دقت کنید

شما می دانید که با یک کودک بی اعتماد به نفس رو به رو هستید. پس نباید کاری کنید که وضع بدتر شود. توجه داشته باشید که نحوه صحبت شما با فرزندتان و آنچه که به او می گویید می تواند عمیقا بر احساسات او نسبت به خودش تاثیر بگذارد. پس هرگز از کلماتی مانند تو تنبلی، تو نمی توانی و … استفاده نکنید. چنین برچسب هایی می توانند تا آخر عمر برروی کودک شما باقی بماند.

 هرگز در مورد اعتماد به نفس پایین آنها، صحبت نکنید

اگر کودکتان دائم می خواهد عدم اعتماد به نفس خود را پنهان کند، طوری رفتار نکنید که می دانید او اعتماد به نفس ندارد. در عوض از جملات انگیزشی برای او استفاده کنید و برعکس به او بگویید که تو خیلی اعتماد به نفس بالایی داری و می توانی در هر کاری موفق شوی! این کار شما باعث می شود که اولا فرزندتان احساس حقارت و ضعیف بودن نکند. دوما سعی کند اعتماد به نفس خود را افزایش دهد.

 از تلاش های کودکتان تمجید کنید

مهم نیست که کودک به هدف خود و موفقیت رسیده یا نه. مهم این است که تلاش کرده و ناامید نشده است. پس اگر به سختی درس خوانده اما رتبه برتر نشده است، حتما از تلاش ها و زحماتش تمجید کنید تا اعتماد به نفسش آسیب نبیند. البته اغراق نکنید زیرا کودکان می فهمند که تعریف و تشویق شما واقعی است یا نه!

 در حضور کودک، مشاجره نکنید

همانطور که گفته شد یکی از دلایل عدم اعتماد به نفس در کودکان، مشاجره و تعارضات خانوادگی است. اگر احساس می کنید کودکتان بعد از بحث و دعوای شما، پریشان است و خود را مقصر می داند، پس هرگز در حضور او دعوا نکنید. مشاجرات خانوادگی می تواند کودک را گوشه گیر کرده و اعتماد به نفسش را نابود کند.

 استرس و اضطراب را از فرزندتان دور کنید

استرس، اضطراب، ناامیدی، ترس و … همگی می توانند وضعیت را بدتر کنند. هنگام رفتار با کودک بی اعتماد به نفس، سعی کنید ترس ها و استرس هایش را از بین ببرید و او را آرام کنید. این کار شما می تواند کمک بزرگی برای او باشد. اگر احساس می کنید که کودکتان استرس و اضطراب بیش از حد دارد، بهتر است از یک مشاوره خانواده در این زمینه کمک بگیرید. مشاور می تواند به کودکتان کمک کند تا با استرس های خود کنار بیاید و اعتماد به نفس از دست رفته خود را مجددا به دست بیاورد.

پیمایش به بالا